MDF مراکز تلفن مخابراتی
 
درباره وبلاگ


این وبلاگ در نظر دارد با ارائه مطالب علمی و مهندسی نقشی موثر در ارتقاء علمی کشور داشته باشد.
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها
  • ردیاب جی پی اس ماشین
  • ارم زوتی z300
  • جلو پنجره زوتی

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مهندسی برق و مخابرات و آدرس irantci.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 14
بازدید ماه : 13
بازدید کل : 119511
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


مهندسی برق و مخابرات
تجزیه و تحلیل و آموزش سیستم های جدید الکترونیکی مخابراتی و دانلود مطالب علمی




Main Distribution frame) MDF)

 

به عنوان بخش توزیع كننده اصلی كلیه خطوط ورودی و خروجی  در هر مركز مخابرات محلی است ،كه به عنوان اینترفیسی بین مشترك و مركز تلفن ( سوئیچ ) سالن دستگاه قرار می گیرد.

سالن MDF از 3 قسمت اصلی تشکیل شده است:

1-  طبقات افقی = APOS

2- طبقات عمودی = BPOS

3-  ارتباط بین طبقات افقی و عمودی

1- ترمینال های افقی:كابلهای مربوط به این قسمت  مستقیما به مركز تلفن  ،دستگاه (سوئیچ) وصل می شود و شامل یك سری ردیف ها است كه شماره های مشتركین (Extension )،خطوط شهری (Trunk ) روی این ترمینالها قرار گرفته است.

شماره های مشتركین و Trunk به صورت استاندارد 16 ،24 یا 32زوج سیم به سالن دستگاه می رود و به سوئیچ وصل می شود. و این عدد ها  یستگی به نوع كارت مركز تلفن می باشد . سابقا جهت اعمال ایزوله های مختلف از روی طبقات افقی صورت می گرفت اما اكنون بیشتر از طریق نرم افزار سویئچ انجام می شود.

انواع ایزوله : ایزوله رنگ سبز به جهت قطع شخصی، ایزوله رنگ قرمز جهت قطع مزاحمت، ایزوله رنگ سفید جهت قطع (Howler ton)و ایزوله رنگ قهوه ای جهت امتحان و تست استفاده  می شود

2- ترمینال های عمودی: شماره اتصال مشترك را روی بوخت عمودی مشخص می كنیم. جهت آدرس دهی هرمشترك روی ترمینال های عمودی به ردیف طبقه واتصالی تقسیم می شود.

سیم های رسیده از مشترك پس از عبور از پست و كافو ، كانال ،حوضچه و اتاق كابل به صورت 100 زوج یا200زوج وارد  MDFشده و هر زوج سیم مشخص كننده یك مشترك می باشد و روی طبقات عمودی یا بوخت عمودی قرار می گیرد.

روی هر اتصالی در بوخت عمودی فیوز های قرار می دهند در صورت نبودن فیوز خط حالت پاره یا اتصال باز می باشد كه جهت جلو گیری از ورود ولتاژ به سالن می باشد.

3- ارتباط بین طبقات عمودی و افقی: هر شماره رسیده از سالن بر روی طبقات افقی بایستی با توجه به ادرس ردیف و طبقه و اتصالی به مشتركین اختصاص داده شود. عمل برقراری ارتباط بین طبقات عمودی و افقی را رانژه كردن می گویند. ارتباط بین این طبقات توسط سیم مخصوصی به نام سیم رانژه  انجام می شود.

انواع MDF : كلا دو مدل MDF وجود دارد. 1- MDF دیواری  .  2- MDF سالنی ،كه با ظرفیت های مختلفی وجود دارند و این ظرفیتها بستگی به ظرفیت كلی مركز تلفن ( سوئیچ ) و كابلهای خروجی سمت مستركین دارد .

1-  سه بوخت

2-  پنج بوخت

3-  شش بوخت

4-  هشت بوخت

(منظور از بوخت تعداد ستون های اصلی MDF می باشد)

ترمینال ها می تواند ار نوع گروز ، زیمنس و یا N.C که به رنگ سفید هستند در بالای MDF به صورت افقی نصب می شوند و کابل های سمت مركز تلفن  روی آنها قیچی می شود. بعضی از این این ترمینال ها دو سمت ترمینال به یکدیگر وصل هستند و نیازی به استفاده از فیوز نمی باشد.

ترمینال هایی مانند زیمنس ، گروز و یا  N.O که  MDFكه در قسمت دیگر MDF  سالنی به صورت عمودی نصب می شوند و کابل های مشترکین روی آنها قیچی می شود. در بعضی از  این ترمینال ها بخش ورودی و خروجی ترمینال از یکدیگر جدا بوده و با استفاده از فیوز به هم متصل می شوند. و بعضی نیز بخش ورودی و خروجی ترمینال  به یكدیگر وصل بوده و نیازی به فیوز نمی باشد .ولی می توان از فیوز نیز استفاده كرد.

در ارتباط طبقات عمودی و افقی MDF از سیم رانژه استفاده می شود. علت استفاده از طبقات عمودی و افقی سادگی تغییر محل شماره مشترک است. زمانی که مشترک تقاضای انتقال و یا  درخواست  شماره جدید را داشته باشد مکان اتصال سیم رانژه را در بوخت عمودی تغییر می دهند.

در اتاق سانترال سیستم سوئیچ قرار گرفته است که سیم ها از طریق کانال زمینی(در بعضی مراکز از طریق لدر) به این اتاق رسیده اند.

اتاق شارژ جهت نصب شارژر مرکز تلفن می باشد. باتری ها نیز که عمدتا جهت تامین جریان بالاتر از نوع اسیدی سربی و یا باتری های خشک آن استفاده می شود، در اتاق جداگانه ای نصب می گردند.

مرجع : سایت ایران آموزش

 


منبع : http://isg444.rozblog.com]]>

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







4 بهمن 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : مهندس ایرج سلطانین